Om uddannelsen

Gå til

Undervisningen

Uddannelsens formål er at udvikle talenter, der efter endt uddannelse kan arbejde som professionelle sangskrivere og producere i og uden for Danmark.

Uddannelsen består af fem fagområder:

  • Sangskrivning & produktion
  • Tekst- & musikanalyse
  • Artistprofilering & markedsføring
  • Branchekendskab
  • Praktik

Sangskrivning & produktion handler om at skrive og producere sange til forlag, plade-/produktionsselskaber og artister. Undervisningen er tilrettelagt i moduler, projektuger og camps, hvor du skriver og producerer sange med vejledning fra professionelle sangskrivere og producere, typisk med udgangspunkt i reelle opgaver stillet af virksomheder i musikbranchen. På denne måde er faget forankret i den professionelle branche, og at du får mulighed for at konkurrere på lige fod med professionelle sangskrivere om at afsætte dine sange på det kommercielle marked. Cowriting i skiftende kombinationer er den foretrukne arbejdsform. 

Tekst- & musikanalyse kigger på verden omkring dig. Med udgangspunkt i analyser af en række af de største hits, får du indsigt i populærmusikkens historie, produktionsmetoder og skabende processer, og vil dermed styrke dine forudsætninger for at skrive dine egne sange. 

Artistprofilering & markedsføring udvikler dine forudsætninger for at finde, udvikle og modne en artist, så denne er klar til markedet.

Branchekendskab hjælper dig til at gøre din sangskrivning til en god forretning. Du får et overblik over musikbranchen og dens aktører, og får indsigt i de rettigheder og juridiske aftaler, som er gældende for musikbranchen. Du lærer også, hvordan du starter og driver egen virksomhed. 

På 2. år gennemfører du tre praktikforløb i musikbranchen – både i Danmark og i udlandet. Det kan være hos musikforlag, produktionsselskaber, pladeselskaber, film/TV-produktionsselskaber, offentlige forvaltningsselskaber, brancheorganisationer el. lign. Du laver selv aftaler med de pågældende praktiksteder. 

Underviserne

I løbet af uddannelsen vil du møde og lære af en lang række professionelle sangskrivere og producere fra både ind- og udland. Du vil også blive undervist af ansatte i musikselskaber knyttet til sangskrivningsbranchen – eksempelvis publishingselskaber og pladeselskaber. Vi trækker på vores eget netværk af danske og internationale sangskrivere og producere og på den svenske uddannelse Musikmakarnas omfattende netværk. Samtidig vil vi løbende lave nye undervisningsaftaler med de profiler i branchen, der matcher vores studerende bedst.

Her er nogle af de undervisere, du kommer til at møde:

Anders Bønløkke (The Bank), Anders Fredslund (The Arrangement), Ankerstjerne (GL Music), Atena Banisaid (Sony ATV Music Publishing Scandinavia), Christian Backman (The Music Company), Christian Fløe Svenningsen (GL Music), Christian Møller (Universal Music), Christian Skjølstrup (Glass Music), Cutfather, Daniel Calvin (OneSeven), Emil Falk (The Bank), Frederik Thaae, Jan-Erik Stig (Warner Music), Jessica Brandt (Universal Music Publishing), John Aagaard (TG Publishing), Julie Aagaard/Kill J (One Seven), Katarina Julie Madsen (Edition Wilhelm Hansen), Laurel Barker, Laurits Bejder Klausen (The Bank), Lene Dissing, Marcus Alexander Faal (One Seven), Maria Marcus, Michelle Leonard, Nicki Pooyandeh, Nicolas Blix (Mantik Music), Ole Brodersen (GL Music), Patrick Christensen (Sony Music), Robyn Works, Selen Özan, Steffen Strojeck (Official Music), Søren Rasted, Søren Winding (Tigerspring), Thomas Stengaard, Will Simms og mange andre . . .

De studerende

Du skal være godt i gang som sangskriver/producer for at blive optaget på Danish Songwriting Academy, og du skal have lyst til og talent for at skrive musik til danske og internationale artister. Du har allerede brugt mange timer på at skabe musik på din computer eller du har afsøgt mange afkroge af dine sangskrivningsskills med et instrument i hænderne – alene eller sammen med andre.

Uddannelsen er målrettet sangskriver- og producertalenter, der gerne vil skrive til og sammen med andre. Flere af jer vil muligvis have en artistbaggrund, men det vil ikke være din egen karriere som artist, der er i fokus på uddannelsen. 

Hverdagen i Vor Frue

Som studerende på Danish Songwriting Academy får du dit eget værelse og i dit eget studie i uddannelsens lokaler i Vor Frue ved Roskilde. Dit værelse er dit eget det meste af året. I korte perioder vil du dog skulle dele både værelse og studie med 2.års studerende, når de er tilbage fra praktik for at lave projekter. Sommeren mellem 1. og 2. år er også undtaget. Her er skolens værelser og studier udlånt til andre formål.

Sammen med de andre studerende på uddannelsen står du selv for de praktiske gøremål i hverdagen – indkøb, madlavning, rengøring m.v. Uddannelsen har fælleskøkken, spisesal og opholdsrum, hvor du møder og indgår i dagligdagen med dine medstuderende, uddannelsens gæster og undervisere.

Du bor på Danish Songwriting Academy under uddannelsen for at kunne fordybe dig i arbejdet med sangskrivning og produktion. Og du indgår i fællesskabet med de øvrige studerende, som både under og efter uddannelsen vil være en central del af dit netværk i branchen.

Den faglige ledelse

Vi ansætter en rektor for uddannelsen pr. 1. maj 2021. Rektor har det øverste faglige ansvar for uddannelsen og refererer til skolens bestyrelse.

Rektor ansætter en fagansvarlig for hvert af uddannelsens fagområder. De fagansvarlig bistår rektor med at udvikle og drive uddannelsen. 

Studiegebyr

Det koster 100.000 kr. at gå på uddannelsen det første år og 50.000 kr. det andet år. Betalingen dækker undervisningen og dit logi på skolen. Du betaler selv for mad og andre fornødenheder. 

RABAT! Hvis du bliver optaget på skolens allerførste årgang, får du 25% rabat. Det betyder, at du kun skal betale 112.500 kr. for hele uddannelsen. Vi kan tilbyde denne særlige rabat til første årgang, fordi musikbranchen har givet nogle generøse tilskud til opstart af uddannelsen.

Sidste frist for ansøgninger er 10. maj 2021

Spørgsmål til uddannelsen?

FAQ